Zoom cumpără Keybase

Într-o încercare de a deveni un serviciu mai bun, Zoom a cumpărat o companie care, și-a petrecut ultimii ani construind și îmbunătățind technologia de criptare E2E (end-to-end encryption) – Keybase.

O mișcare curajoasă și necesară în același timp din partea companiei Zoom care a fost lovită puternic de scandaluri de securitate și confidențialitate. O să mai dureze ceva timp până când tehnologia o să fie integrată complet.

Știm deja că anumite funcționalități precum posibilitatea alăturării într-o conferință Zoom folosind o linie telefonică fixă, nu vor fi disponibile într-o viitoare versiune criptată.

Oamenii din spatele Zoom trebuie să găsească destul de repede formula câștigătoare pentru planurile viitoare ce urmează să le ofere gratuit dar și contra-cost.

Sursă: https://www.itnews.com.au/news/zoom-buys-keybase-to-help-it-build-end-to-end-encryption-547899

UPDATE (19.06.2020): Zoom a anunțat că în urma presiunilor publicului a decis să ofere opțiunea de criptare E2E tuturor utilizatorilor, inclusiv celor pe planul gratuit. Vezi detalii pe blogul Zoom.

Momentan nu am găsit un sistem de comentarii pe placul nostru: anonim, fără să înregistreze date, fără cookie-uri și fără spam. Pentru comentarii sau întrebări, vă invităm pe Discord.