Mozilla lansează un serviciu VPN

Mozilla VPN este un serviciu gândit de ceva timp, fiind în beta mai multe luni.

Într-o lume panemică, nevoia una VPN a crescut simțitor. Din fericire, sunt multiple soluții disponibile în piață care sunt chiar bune. Vezi top servicii VPN sigure.

Se mai adaugă un jucător. Parțial.

De ce zic parțial? Deoarece Mozilla VPN se bazează, de fapt, pe serverele celor de la Mullvad. Asta este o veste bună, deoarece Mullvad se regăsește în lista noastră de recomandări.

Cu ce vine Mozilla în plus?

În primul rând, vine cu puterea brandului. Și cu renumele pe care îl are în spațiul online privind securitatea datelor personale.

Fiind un serviciu nou, Mozilla a ales să folosească direct noul protocol WireGuard ceea ce s-ar traduce prin performanțe mai bune decât alte protocoale mai vechi.

Există aplicații disponibile pentru Andoid, iOS și Windows 10. Momentan utilizatorii de macOS și Linux mai au de așteptat puțin. De asemenea, serviciul nu este disponibil global. În primă fază doar câteva țări au access (SUA, UK, Canada, Noua Zeelandă, Singapore și Malaezia)

Dacă te interesează, poți afla cum să alegi un VPN.

Sursa: https://blog.mozilla.org/blog/2020/07/15/mozilla-puts-its-trusted-stamp-on-vpn/

Momentan nu am găsit un sistem de comentarii pe placul nostru: anonim, fără să înregistreze date, fără cookie-uri și fără spam. Pentru comentarii sau întrebări, vă invităm pe Discord.