CREATIE. PROMOVARE. TEHNOLOGIE.

Ierarhia vizuala in web design

Publicat in:

30 Jul 2012

de

cu

Nici un raspuns

Ierarhia vizuala este unul dintre cei mai importanti factori ai unui web design eficient si se refera la ordinea in care creierul uman percepe ceea ce ochiul vede. Un design profesionist este acel design care controleaza in mod corect si eficient miscarea ochilor utilizatorului pe site, trimitandu-l rapid catre punctele de interes maxim pentru acesta si castigandu-i increderea.

Site-ul tau este format din mai multe elemente (anumite imagini, butoane, formulare de contact, etc) si unele dintre aceste elemente sunt mai importante decat altele. In acest gen de cazuri vei dori sa accentuezi, sa scoti in evidenta tocmai aceste elemente, cele care fac diferenta, atragand atentia utilizatorului in primul rand asupra lor.

Navigand pe Web vei gasi peste tot astfel de exemple: in orice site, inca din prima clipa in care il vei vedea, unele lucruri iti vor atrage atentia mai mult decat altele si vei starui in mod subconstient mai mult timp asupra lor. Aceasta este ierarhia vizuala in actiune, si daca acele elemente te vor convinge sa adopti anumite informatii sau decizii, atunci vorbim si de un exemplu de ierarhie vizuala eficienta.

Ierarhia vizuala poate fi stabilita in multe moduri, de la marime si forma pana la culoare si elemente de decor. Dar inainte de a cere realizarea ierarhiei vizuale a elementelor site-ului tau, stabileste mental prioritatile firmei/business-ului tau si comunica aceste lucruri designerului. Acesta te va ajuta mai apoi in atingerea scopului intr-un mod estetic si atragator din punct de vedere vizual.

0 comments