Google Photos nu va mai fi nelimitat

Începând cu Iunie 2021, orice imagine nouă sau orice videoclip nou salvat în Google Photos la dimensiune normală o să fie contorizat în limita contului Google.

Contul Google, fără plată, vine cu un spațiu de 15GB la dispoziție. Acesta este împărțit între mailuri, fișierele din Google Drive și pozele din Photos.

Google estimează că nu vor fi foarte mulți cei ce ar avea nevoie să treacă la un plan contra-cost. Aproximativ 20% din useri.

Este deja public și https://photos.google.com/storage care estimează în cât timp o să rămâi fără spațiu.

Google a mai declarat că o să aducă unelte noi prin care vei putea face puțină curățenie prin pozele tale. Chiar dacă cele vechi, cele care există deja în cont, nu se contorizează, dacă vei folosi serviciul în continuare s-ar putea să fie utile.

Până acum era destul de greu să convingi pe cineva să facă trecerea către o alternativa la Google Photos privată. Să treci de la un serviciu pe care îl folosești de ceva ani, în care ai toate imaginile și, pe deasupra, care este gratuit la ceva nou, contra-cost e dificil.

Dar, sperăm ca anul ce urmează, să existe suficientă motivație pentru a căuta ceva mai bun. Cu siguranță o să revenim cu sugestii.

Momentan nu am găsit un sistem de comentarii pe placul nostru: anonim, fără să înregistreze date, fără cookie-uri și fără spam. Pentru comentarii sau întrebări, vă invităm pe Discord.