Facebook a colaborat cu FBI pentru identificarea unui delicvent periculos

Situația întreagă este ușor dificilă. Avem un personal numit Buster Hernandez. Acesta folosea tehnici avansate pentru a se ascunde și pentru a amenința fete minore. Făcea lucruri dezgustătoare.

Folosea sistemul de operare Tails – un sistem gratuit dar destul de sigur. De asemenea se conecta la internet prin Tor (o să avem un articol despre Tor în curând).

Când FBI a intrat pe fir, a încercat să-l dezanonimizeze pe Hernandez dar nu au avut success.

Intră în scenă Facebook. Echipa de securitate de acolo, plătește o sumă de ordinul milioanelor de dolari unei firme de consultanță pentru a identifica și folosi o vulnerabilitate în sistemul de operare Tails.

Un bug în player-ul video din Tails a fost exploatat (o victimă care coopera a trimis un video prin Facebook) și astfel Hernandez a putut fi identificat și, mai târziu, prins și arestat.

Bineînțeles, sunt o gramadă de dezbateri pro și contra legate de această activitate.

Peste toate aceste dezbateri, este de reținut că echipa ce dezvoltă sistemul Tails nu a fost notificată în legătură cu acea vulnerabilitate legată de sistemul video.

Sursa întregii povești: https://www.vice.com/en_us/article/v7gd9b/facebook-helped-fbi-hack-child-predator-buster-hernandez

Momentan nu am găsit un sistem de comentarii pe placul nostru: anonim, fără să înregistreze date, fără cookie-uri și fără spam. Pentru comentarii sau întrebări, vă invităm pe Discord.